Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Faydalı Şampuan İçin Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

24-01-2023 23:24
Faydalı Şampuan İçin Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
 Faydalı Şampuan İçin Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Saça faydalı olacak şampuan içeriği tamamı ile saç tipine bağlı bir durumdur. Örnek olarak yağsız bir saç tipine sahip olan bir insana yağlı saç derileri için üretilen bir şampuanı kullanırsa fayda yerine zarar görmüş olur. Şampuan tipleri ve iyi geleceği saç tipleri şu şekildedir:

Kepeğe Karşı Olan Şampuanlar

Kepek sorunundan şikayetçi olan kişiler kepek şampuanları kullanarak fayda elde edebilirler. Kepek şampuanları genellikle mantarları öldüren ve kepekleri azaltan mantar ilaçları içerir. Mantar ilaçları ketokonazol, çinko pirition ve selenyum disülfür içerir. Sentetik mantar ilaçlarını saçlarında kullanmak istemeyenler için, çay ağacı yağı veya bitkisel özlergibi doğal bileşen içerikleri olan kepek şampuanları kullanılabilir. Kepek için faydalı şampuan bileşenleri ketokonazol, çinko pirition ve selenyum disülfür gibi mantar öldürücüler ya da çay ağacı yağı gibi doğal mantar ilaçlarıdır. 

Yağlı Saçlar İçin Olan Şampuanlar

Yağlı bir kafa derisi veya saçı olanlar, aşırı aktif yağ bezlerinden aşırı sebum üretir. Derin bir saç yağı temizliği için lauril sülfatlar ya da sülfosüksinatlar içeren şampuanları kullanmanız gerekir. Çok fazla kimaysal maddeden de kaçınılmalıdır, çünkü bunlar yıkamadan sonra bile yağa bol miktarda katkıda bulunabilir. Çay ağacı yağı gibi doğal içerikli şampuanlar da denemeye değer yağlanmayı önleyen şampuanlar arasındadır. Sentetik bileşenler kafa derisinin doğal sebum üretimini arttırabilme ihtimalinden dolayı temiz içerikli çay ağacı yağı gibi maddelerin kullanıldığı şampuanların kullanılması yağlı saç derileri için faydalı olabilir.

Boyalı Veya Kuru Saçlar İçin Olan Şampuanlar 

Boyalı veya kuru saçları olanlar, hafif temizlik maddeleri ve çok sayıda nemlendirici bileşen içeren şampuanlar arayabilirler. Boyalı ya da kuru saçlar için olan şampuanlar saçları beslemeye ve yeniden gerekli yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olurlar. Bunlar arasında argan yağı, avokado yağı, macadamia yağı, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı bulunur. Benzer şekilde gliserin içeren kremler ve şampuanlar da de nemi korumaya yardımcı saç bakım ürünleridir. Kuru saçlar için faydalı şampuan bileşenleri şunları içerir:

• Hafif temizleme maddeleri
• Silikon
• Yağ
• Gliserin

Hangi Saç Tipine Hangi Şampuan Kullanılmalıdır?

Saç şekli ve yapısı gibi faktörler şampuan seçiminde göz önüne alınması gereken en önemli etkenler arasındadır. Şampuan seçimi yaparken bu faktörleri göz önünde bulundurmak saçınıza en çok faydası bulunacak şampuanı seçmenize yardımcı olur. Saç tipleri ve faydalı olabilecek şampuanlar şu şekildedir:

Düz Saç

Düz saçlı olanlar saçlarının hacimsiz duruşundan şikayetçiolabirler. Bu durumda, hindistancevizi, soya fasulyesi, badem ve ayçiçek yağlarının yanı sıra hacim eklediği söylenen B5, C ve E vitaminleri içeren şampuanların kullanması gerekir. Benzer şekilde, anyonik ve katyonik polimerler, pirinç ve mısır gibi proteinler saçları güçlendirmeye ve dolgunluk yaratmaya yardımcı olur. Düz saçlı olanlar için bir başka faydalı bileşen, saç, cilt ve tırnakların yapısında bulunan lifli bir yapısal protein olan keratindirKeratin içerikli şampuanlar da düz saçlara faydalı olabilecek şampuanlar arasındadır. 

Kıvırcık Ve Dalgalı Saçlar

Kıvırcık ya da dalgalı saça sahip olan kişiler hem saçlarını derinlemesine temizleyen hem de saçlarının şekillerini bozmayan şampuanlar ararlar. Bu durumlarda kıvırcık ve dalgalı saçlara faydalı olacak bileşenleri içeren şampuanların kullanması gerekir. Özellikle gliserin içeren şampuanlar kıvırcık ve dalgalı saçlar için idealdir. Bunun nedeni gliserin maddesinin havadaki doğal nemin saça çekilmesini sağlayarak saçın doğal nem sayesinde daha sağlıklı olmasını sağlar. Kıvırcık ya da dalgalı saçlar için faydalı şampuan içeriklerinden bir diğeri de faydalı uçucu yağlar içererek saçın yağ dengesini koruyan şampuanlardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.