Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Ağız Bakım Suları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

21-11-2022 15:39
Ağız Bakım Suları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

Ağız Bakım Suları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

Ağız bakımı suyu kullanımı, daha sağlıklı ve hijyenik bir ağız yapısına kavuşmanıza yardımcı olur. Diş bakımında tavsiye edilen ağız bakım suları, sadece dişin temizliği ile ilgili olmayıp aynı zamanda ağız için genel bakıma da yardımcı olur. Diş sağlığını korumak amacıyla günlük olarak yapılabilecek bakım işlemleri arasında ağız bakım suyu kullanarak gargara yapma işlemi de vardır. Diş hekimlerinin kullanılmasını tavsiye ettiği ağız bakım suları hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ağız Bakım Suyu Nedir?

Ağız çalkalama suyu olarak da bilinen ağız bakım suları, günlük diş bakımı ve temizliğinde en çok kullanılan ekipmanlardan biridir. Dişleri günde en az 2 defa fırçalamak ağız ve diş sağlığını en ideal seviyede tutmak için yeterli olmayabilir. Çünkü diş fırçası ne kadar avantajlı bir ekipman olsa da dişin tüm yüzeyini bakteriden arındırmada yetersiz kalabilir. İşte bu tür durumlarda diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerde ağız içi hijyeni sağlamak için ağız bakım suyu kullanılması önerilmektedir. 

Diş yapısını, diş eti sağlığını ve ağız hijyeninin genelini koruyan ağız bakım suları düzenli olarak kullanılmalıdır. Optimal miktarda kullanılması gereken ağız bakım suyu içinde ağızdaki mikrop ve bakteri oluşumunu engelleyecek bileşenler bulunur. Ağız bakım suyu günlük bakım uygulamaları sırasında ağız sağlığını korumak için pek çok işlevsel özelliğe sahiptir. 

Ağız Bakım Suları Ne İşe Yarar?

Ağız bakım suyu işlevi sadece dişleri temizlemekle kalmaz aynı zamanda ağız içinde ferahlatıcı bir ortam oluşmasını sağlar. Tüketilen gıda maddelerinden kalan artıklar dişlerin arasında bakteri oluşumunu tetikler. Ağız bakım suyu ile düzenli olarak çalkalama yapıldığında ağız içindeki bu bakteri oluşumu ortadan kaldırılabilir. Ağız bakım suyu kullanımında ideal miktarda çalkalama yapılması önerilir. İhtiyaçtan fazla kullanıldığında ağız içindeki yararlı bileşenleri de yok etme riski vardır. Ağız bakım suları, dişleri korurken dil ve diş eti gibi yumuşak dokuları temizler ve kötü ağız kokusunu önlemede çok etkilidir.

Ağız Bakım Sularının İçeriğinde Ne Var?

Ağız bakım suyu içeriği farklı markaların üretimi olsa da esasında birbirine yakın bileşenlerden oluşur. Ağız içinde diş, dil, dudak içi ve diş eti gibi dokuların tümünde en hijyenik koşulların oluşmasını sağlayan ağız bakım sularının içeriğinde bulunan maddeler genellikle şunlardan oluşur:

·       Alkol

·       Florür

·       Hidrojen peroksit

·       Setilpirdinyum klorür

·       Benzidamin

·       Betametazon

·       Heksetidin

·       Uçucu yağlar

Kimyasal içeriğe sahip olan bu bileşenler ağız içindeki bakteri oluşumunu engellerken diş ve ağız hijyenini en ideal seviyeye çıkarır. Ancak ağız bakım suyunun normalden fazla kullanılması bu kimyasal maddelerden dolayı ağız içi dokusunun deforme olmasına yol açabilir. Bu nedenle ağız bakım suyu her zaman ideal miktarda kullanılmalıdır. 

Ağız Bakım Sularının Faydaları Nelerdir?

Ağız bakım suyu faydaları daha hijyenik ve sağlıklı bir ağız yapısına ulaşmanıza yardımcı olur. Günde en az 2 defa fırçaladığınız dişleriniz bakım ve hijyen için yeterli olmadığı durumlarda ağız bakım suyu faydaları devreye girer. Pratik kullanıma sahip olan ağız bakım suyu kötü kokuyu önler ve dişteki bakteri oluşumunu engeller. Plak ve tartarları yok eden ağız bakım suyu mutlaka diş fırçalamayla birlikte uygulanmalıdır. 

Ağız Bakım Suları Nasıl Kullanılır?

Ağız bakım suyu kullanımı oldukça basittir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra günde 1 veya 2 defa olacak şekilde ağzı bakım suyu ile ağzınızı çalkalamanız faydalı olacaktır. Ağız bakım suları, kimyasal içeriğe sahip olduğu için ideal miktarda kullanılmalı ve ağız çalkalandıktan sonra yutulmadan tükürülmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.