Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Dostu Ve Düşmanı Besinler

21-11-2022 15:39
Diş Dostu Ve Düşmanı Besinler

Diş Dostu Ve Düşmanı Besinler

Diş sağlığına dost ve düşman gıdalar, herkesin günlük beslenme alışkanlıklarında mutlaka dikkat etmesi gereken bir konudur. Daha sağlıklı diş ve ağız yapısına sahip olmak için tükettiğimiz gıdaların ne içerdiğini bilmemiz önemlidir. Diş sağlığı uzmanlarına göre diş dostu ve düşmanı besinler arasında öne çıkan gıdalara dair kısa bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Diş Dostu Besinler 

Dişlere faydalı besinler, daha sağlıklı dişlere sahip olmak isteyenler için çok önemlidir. Uzun yıllar boyunca diş sağlığını korumak ve estetik açıdan da güzel görünen dişlere sahip olmak isteyenler bu besinleri tüketmeye özen göstermelidir. Diş sağlığını koruyan ve dişlerin daha güzel görünmesini sağlayan gıdaları mutlaka diyetinize eklemeniz tavsiye edilir. 

Kereviz 

Kereviz tüketimi dişleri doğal yollarla korur. Kereviz çiğnerken ağızda ekstra tükürük salgılanması meydana gelir. Bu da dişlere yapışan plak gibi bakteri oluşumlarını etkisiz hale getiren bir unsurdur. Ayrıca lifli ve sert yapıda olduğu için kereviz diş aralarını doğal yollarla temizleyen bir besindir. 

Peynir

Peynir tüketimi dişlere birden fazla yarar sağlar. İdeal miktarda peynir tüketmek ağzın pH dengesini korur ve çürüklere karşı koruma sağlar. Şekerli gıda yedikten sonra bir parça peynir yemek dişleri çürümeye karşı korumada çok etkilidir.  

Yeşil Çay

Yeşil çay tüketimi dişin çevresini saran bakterilerin yok edilmesi için çok önemli görev üstlenir. Ağız kanserine etkisi olduğu bilinen yeşil çay antioksidan etkisiyle kötü ağız kokusunu uzaklaştırmaya yardımcıdır. 

Kivi 

Kivi tüketimi C vitamini deposu olması sayesinde dişleri sağlıklı hale getirir. C vitamini eksikliğinde dişlerin bakterilere karşı güçsüz duruma düştüğü bilinir. Bu yüzden C vitamini bakımından zengin kivi sayesinde diş sağlığı korunmuş olur. 

Yoğurt

Yoğurt tüketimi diş sağlığına dikkat edenler için önemlidir. Diş dostu ve düşmanı besinler hakkında araştırma yapanlar mutlaka yoğurt tüketimine dikkat etmelidir. Kalsiyum açısından zengin olduğu için yoğurt diş köklerini ve diş eti sağlığını destekler. 

Maydanoz 

Maydanoz tüketimi dişlerdeki bakterileri azaltır ve kötü ağız kokusunu önler. Ayrıca diş köklerinde meydana gelen iltihapları ve diş taşlarını geçirmek için çok etkili bir besindir. 

Çilek 

Çilek tüketimi hem dişlere hem de diş etlerine çok iyi gelir. Diş taşlarından doğal yöntemle kurtulmak isteyenler çileği bütün halinde ısırarak yiyebilir. Çileğin asitli yapısı diş diplerindeki taşları yok eder. 

Kuru Yemişler

Kuru yemiş tüketimi zengin içeriği sayesinde işlerin çevresini kaplayıp bakterilere karşı koruma sağlar. Diş minesini güçlendiren kuruyemişler bu sayede dişlerin sağlıklı olmasını destekler. 

Diş Düşmanı Besinler

Dişlere zararlı olan besinler konusunda bilgi sahibi olduğunuzda ağız ve diş sağlığınızı korumak için daha mantıklı hareket edebilirsiniz. Günlük yaşamda tükettiğiniz bazı gıdalar dişte çürük, plak ve tartar oluşumunu hızlandırabilir. 

Şekerli Gıdalar

Şekerli besinler tüketmek diş sağlığının en büyük düşmanıdır. Sitrik asit içeren lokum, jelibon ve benzeri şekerli yiyeceklerden mutlaka uzak durulmalıdır. 

Turunçgiller

Turunçgiller ve limon her ne kadar C vitamini bakımından zengin olsa da diş sağlığına zararlı olabilir. Portakal, mandalina ve greyfurt gibi meyveleri gereğinden fazla tüketmek diş minelerinin aşınmasına yol açar. Bu nedenle uzmanlar bu meyveleri yedikten sonra bir bardak su tüketilmesini tavsiye eder. 

Beyaz Ekmek 

Beyaz ekmek tüketimi karbonhidrat bakımından zengin olduğu için sindirimin ilk aşaması olan ağızda şekere dönüşür. Beyaz ekmek dişlere yapıştığı için düzenli fırçalanmazsa dişteki plak oluşumunu hızlandırır. Bu şekilde diş dostu ve düşmanı besinler konusunda dikkatli hareket ederek ağız ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.