Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Macunları Nedir ve Ne Şekilde Kullanılmalıdır?

24-01-2023 22:58
Diş Macunları Nedir ve Ne Şekilde Kullanılmalıdır?
 Diş Macunları Nedir ve Ne Şekilde Kullanılmalıdır?

Diş macunu kullanımı küçük yaşlardan itibaren herkesin günlük diş bakımı rutininde yer vermesi gereken bir uygulamadır. Daha sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmanın bir şartı olan diş bakımında en önemli unsur dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıdır. Dişleri fırçalarken kullanılacak ekipmanlar arasında diş macunu mutlaka bulunmalıdır. Diş macunu olmadan dişlerde istenen hijyen ve bakım imkanı elde edilemez. Dolayısıyla diş macunları kullanımı ve faydaları hakkında merak edilen tüm detaylara bu yazımızdan göz atarak kendi alışkanlıklarınıza yön verebilirsiniz.

Diş Macunu İçeriğinde Neler Var?

Doğal diş macunu içeriği adından da anlaşılacağı üzere doğal bileşenlerden oluşur. Öte yandan standart diş macunlarında ise genellikle kimyasal bileşenler öne çıkar. Bu kimyasal bileşenler insanın diş sağlığını en iyi şekilde koruduğu için dişin çürümesini engeller. Genellikle diş macunu içeriğinde florür bulunur. Florür, dişlerin çürümeye karşı direnç kazanmasını sağlayan mineral gruplarından biridir. Ancak florürün genel vücut sağlığına zararlı olduğunu iddia edenler için de florürsüz diş macunu olarak bilinen doğal diş macunları üretilip piyasaya sunulmaktadır. 

İdeal Diş Macunu Nasıl Olmalıdır?

En doğru diş macunu özellikleri diş sağlığını en iyi şekilde koruyacak bileşenlere sahip olmalıdır. Uzmanlar, diş sağlığını korumak için florür içeren diş macunlarının kullanılmasını tavsiye etmektedir. Florürlü diş macunları hem dişin plak oluşumunu ortadan kaldırır hem de ağız içinde genel hijyenortamı oluşmasını sağlar. Genel olarak en ideal diş macunu özellikleri şunlardan oluşur:

• Diş minesini koruyucu madde florür içermelidir. 
• Diş çürümesine sebep olabilecek şekerli tatlandırıcılar bulunmamalıdır. 
• Gliserol ve sorbitol gibi diş macununun kurumasını engelleyen kimyasallara sahip olmalıdır. 
• Dişin ihtiyacına veya hassasiyet durumuna göre en ideal formüldeki üretilmesi gerekir. 

Diş macunu seçiminde mutlaka florür içeren diş macunlarıtercih edilmeli ve bunlar günde en az 2 defa olacak şekilde diş temizliğinde kullanılmalıdır. Öte yandan yetişkinlerin diş macunu seçimi dışında çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilmek için de diş macunu seçimine önem verilmesi gerekir.

Çocuklar İçin Diş Macunu Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çocuklara özel diş macunu seçimi yaparken mutlaka onların seveceği ve diş fırçalama alışkanlıklarını pekiştirebilecekleri ürünler tercih edilmelidir. Küçük yaşlardan itibaren kazanılan diş fırçalama alışkanlıkları, çocukların ileriki yaşamında daha sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmasına yardımcı olur. Bu nedenle çocuklar için diş macunu seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar şunlardır:

• Hassas dişler için üretilen diş macunu içeriğine sahip olmalıdır. 
• Mutlaka florür içermelidir. 
• Standart diş macunları ağız ve yumuşak dokularda tahriş yapabileceği için özel formüle sahip olmalıdır. 
• 0-6 yaş grubu çocuklar için florür içermeyen ve tatlandırıcı içeren macunlar tercih edilebilir. 

Ağız ve diş sağlığı bakımından alacağınız önemli kararlar arasında diş macunu seçimi de vardır. Yukarıdaki kriterleredikkat etmediğiniz takdirde diş macunu kullanımında hesapta olmayan sağlık sorunları ortaya çıkabilir. 

Diş Macunu Nasıl Kullanılmalıdır?

Diş macunu kullanımı günlük diş temizleme alışkanlıklarınızı etkileyen en önemli hususların başında gelir. Diş macunu kullanırken gereğinden az veya fazla sıkmamaya özen gösterilmelidir. Tecrübeli diş hekimleri diş macunu miktarını bir bezelye büyüklüğü olarak örneklemektedir. Hassas dişler için diş hekimi tavsiye ettiği diş macunları tercih edilmelidir. Diş macunu diş fırçasına bir bezelye büyüklüğünde sıkıldıktan sonra dişlere oval hareketler çizecek şekilde sürülmelidir. İyice köpürtülen diş macunu daha sonra tükürülmeli ve ağız bol su ile durulanmalıdır. Diş macunları dişin hem beyazlamasında hem de bakterilerden arınmasında etkilidir.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.