Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

25-01-2024 14:43
Diş İpi Nasıl Kullanılır?
Yanlış diş ipi kullanımı dişlerde faydadan çok zarar vereceği için hem kaliteli diş iplerinin tercih edilmesi hem de doğru yöntemler ile uygulama yapılması gerekecektir. Sağlıklı bir dişler için rutin diş ve ağız bakımlarının ihmal edilmemesi gerekir. Diş fırçalamak bilinen en yaygın bakım yöntemi olsa da diş ipi kullanımı da oldukça yaygındır. 

Diş bakımlarını diş ipi ile yapmak isteyenler basit birkaç adımda işlem gerçekleştirebilirler. Diş ipi kullanımı kısaca şu adımlardan oluşmaktadır:

  • Diş ipi işaret parmağı ve başparmak arasına geçilir. 
  • Diş ipi gerilerek diş aralıklarına geçilir. 
  • İpin kopmamasına ve diş etine zarar vermemesine özen göstere ip ‘’C’’ şeklinde hareket ettirilir. 
  • ‘’C’’ şeklinde eğip, dişlerin kavrar biçimde diş aralıklarında aşağı ve yukarı doğru nazirce hareket ettirilir. 

Diş ipi kullanımı sanıldığının aksine zor değildir. Düzenli kullanımı ile faydasını görmek mümkündür. Diş ipi kullanımı kapsamında ürün özelliklerine göre talimatlara uyulması gerekmektedir. 

Diş İpi Haftada Kaç Kez Kullanılır?

En iyi diş ipi bile kullanıldıktan sonra yıkanarak yeniden kullanılmamalıdır. Tek kullanımlık olan bu ürünlerin kullanım talimatlarına göre uygulanması gerekecektir. Diş ipinin günde en az bir kere kullanılması tavsiye edilmektedir. Haftada ise en az 7 kere diş ipi kullanılarak diş aralarının temizlenmesi gerekecektir. 

Diş ipinin kalitesine ve cinsine göre dikkatli şekilde kullanılmalıdır. Diş aralarında etkili olacağı için dişlere ve diş etine zarar vermeden kullanılması son derece önemlidir. Tavsiye edilenin dışında daha çok veya daha az diş ipi kullanımı farklı sorunlara yol açabilir.  

Diş İpi Kullanımı Diş Aralarını Açar mı?

Diş ipi çeşitleri arasından size en uygun olanının seçerek dişlerinizi temizlemeniz gerekecektir. Doğru diş ipinin tercih edilmesi ve doğru yöntemle diş ipinin kullanılması diş aralarının açılmasına neden olmaz. Günümüzde iki tip diş ipi yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan biri naylon – çok filamanlı diş ipi, diğeri ise PTFE – tek filamanlı diş ipi olarak tanımlanmaktadır. 

Diş ipi kullanımı türü ne olursa olsun diş aralarının açılmasına neden olmaz. Tamamen diş yapısına uygun olarak üretilmektedir. Diş ipi kullanımı gelişen teknoloji sayesinde çok daha başarılı sonuçlar veren ürünlerle de giderek yaygınlaşmıştır.  

Diş İpi Kullanmak Dişe Zarar Verir mi?

Diş ipi zararları sadece yanlış şekilde kullanılması ile ortaya çıkacaktır. Özellikle diş ipleri diş etlerine kadar ulaşabildiği için diş eti kanaması gibi sorunlar bu kapsamda yaygın olarak görülmektedir. Daha zararlısı ise diş minesine de zarar verebilmesidir. Mumlu diş iplerinin bu nedenle kullanımı tavsiye edilmez. 

Diş ipleri genelde zararsızdır. Diş yapısına uygun olarak üretilse de özellikle alışık olmayan kişilerin ilk zamanlar diş ipi kullanmakta zorlanmaları ve çeşitli hasarlara da neden olmaları mümkündür. Diş ipi kullanmadan uzman tavsiyesi almak ve diş ipinin kullanma talimatlarına göre doğru yöntemlerle kullanılmasına özen göstermeniz gerekmektedir. 

Diş İpinin Faydaları Nelerdir? 

Diş ipi kullanmanın önemi ve faydaları ağız ve diş sağlığına önem veren birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Ağız ve diş hijyeni açısından diş ipi kullanımı son derece faydalı bir uygulamadır. Genel olarak diş ipinin sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:

  • Ağız hijyeni açısından önemlidir. 
  • Diş aralarında fırça ile ulaşılmayan artıkların temizlenmesini sağlar. 
  • Dişte yuvalanan tüm unsurların temizlenmesini sağlayarak ağız kokusu ve çürüme gibi sorunları önler. 

Ağız ve diş sağlığının önemli parçalarından olan diş ipi birçok avantaj sağlamaktadır. Diş ipi kullanımı doğru şekilde yapıldığında faydaları kısa sürede görülecektir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.