Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Fırçasının Taşıması Gereken Özellikler

24-01-2023 22:51
Diş Fırçasının Taşıması Gereken Özellikler
 Diş Fırçasının Taşıması Gereken Özellikler

Diş fırçasında bulunması gereken özellikler, daha sağlıklı ve güzel görünen dişlere kavuşmanızda çok etkilidir. Diş fırçası, hem ağız ve diş bakımını sağlamak hem de diş eti hastalıklarını önlemek için en etkili ekipmanlardan biridir. Diş fırçasının seçenekleri sadece piyasadaki belirli formdakilerle sınırlı değildir. Diş etlerinin mevcut durumuna, diş hassasiyetine ve diş rahatsızlıklarına göre farklı biçimlerde diş fırçası modeli vardır. Diş fırçasında olması gerekenlerkonusunda bilgi sahibi olduğunuzda kendi dişleriniz için en ideal seçimi yapabilirsiniz.

Diş Fırçasının Özellikleri Nasıl Olmalı?

İdeal diş fırçasının özellikleri, diş temizliğinde en etkili performansı göstermesi için bazı kriterlerden oluşur. Diş fırçasının boyutu ve şekli, farklı kullanım ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Öte yandan diş fırçasının sap kısmındaki tasarım, kişinin tercihine bağlıdır. Fakat diş fırçasının uç kısmındaki boyut ve nitelik özelliklerine dikkat edilmelidir. İdeal bir diş fırçasında mutlaka bulunması gereken özelliklerden bazıları şunlardır:

• Diş fırçasının ucu yuvarlatılmış olmalıdır. 
• İdeal dış fırçası yumuşak olmalıdır. 
• Diş fırçasının kılları parlatılmış olmalıdır. 
• Sıkı veya sert diş fırçaları diş eti dokusuna hasar verebileceği için tercih edilmemelidir. 
• Kişinin ağız yapısına uygun boyutlarda diş fırçası seçilmelidir. 
• Ufak başlı diş fırçaları son derece kullanışlıdır. 
• Dişin zorlu ve arka bölümlerine erişebilen fırçalar tercih edilmelidir. 

Diş Fırçası Yumuşak Olmalı Mı?

Yumuşak kıllı diş fırçası en ideal diş fırçası tasarımları arasında gösterilir. Çünkü diş fırçası ne kadar sert kıllardan oluşursa dişi o kadar iyi temizler düşüncesi hatalıdır. Bu düşünceyle alınan diş fırçaları, diş minesini daha iyi temizliyor gibi görünse de esasında dişi çevreleyen hassas dokulara zarar verir. Bu da diş eti hastalıklarına ve iltihaplanmalara davetiye çıkartan bir durumdur. Diş fırçasında olması gerekenler mutlaka yumuşak ve parlatılmış kıllardır. Dişlerin üzerinde biriken tartar ve tortuları temizleyecek sertlikte yumuşak kıllı diş fırçası tercih etmek yeterli olacaktır. 

Çocuklar İçin Diş Fırçası Nasıl Seçilmeli?

Çocuklara özel diş fırçası seçimi için öncelikle yaşa göre hareket etmek gerekir. Uzman diş hekimleri çocuklarda 2,5 – 3 yaş aralığında dişleri fırçalamaya başlamanın doğru olduğunu belirtmektedir. Ancak bu süreçte fırçalamanın kendisinden çok çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması hedeflenmelidir. Bu yüzden çocukların hoşuna gideceği ve kullanmaktan keyif alacağı çocuklara özel diş fırçaları tercih edilebilir. Renkli ve özel tatlandırıcılar içeren diş fırçaları sayesinde diş fırçalamak çok daha keyifli hale getirilebilir. 

Anne ve babalar diş fırçalama süreçlerinde çocuklarına eşlik ederek ona diş fırçalamayı öğretip alışkanlık kazandırabilirler. Çocukların diş etleri çok hassas yapıda olduğu için mutlaka yumuşak kıllı diş fırçaları seçilmelidir. Sert kıllara sahip diş fırçalarında dişleri aşındırma ve diş etinin enfeksiyona yatkın hale getirme riskleri vardır. Bu nedenle çocuğun ağız büyüklüğüne uygun boyutlarda ve yumuşak kıllı diş fırçaları tercih edilmelidir. 

Yetişkinler İçin Diş Fırçası Nasıl Seçilmeli?

Yetişkinlere özel diş fırçası seçimi sırasında boyutlar ve fırça kılının sertlik derecesine dikkat edilmelidir. Yetişkinlerin kullanacağı diş fırçalarında kıllar ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Baş kısmının ağız büyüklüğüne uygun ebatta olması önemlidir. Ayrıca çok ince saplı diş fırçaları yerine belirli kalınlıkta ve yumuşak saplı diş fırçalarının kullanılması tavsiye edilir. Piyasada giderek popülerlik kazanan dil temizleyici özelliğe sahip diş fırçaları da önerilir. Ağız ve diş sağlığını korumak için dişin minesiyle birlikte diş etleri ve dilin üstü birlikte fırçalanmalıdır. Diş fırçasında olması gerekenler hakkında bilgi sahibi olduğunuzda sizin için en ideal fırçayı seçebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.