Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji)

24-01-2023 22:46
Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji)
 Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji)

Diş eti hastalıkları nedeniyle birçok kişi gündelik yaşamında büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bireylerin yaşam kalitesini büyük oranda düşüren diş eti hastalıkları, özellikle erken dönemde tedavi edilmediği takdirde diş kayıplarına kadar giden bir sürecin başlamasına neden olabilir. Diş hekimliği alanında periodontoloji bölümü tarafından bu türrahatsızlıklara uygun tedavi metotları ile yanıt verilmektedir. 

Dişlerin çevre dokularında meydanda gelecek olası birçok hasarın tedavi edilmesine yönelik farklı yöntemler izlenmektedir. Diş etlerinde meydana gelen şişlik, kanamalar ve kızarıklık gibi temel unsurların altında farklı nedenler yatıyor olabilir. Bu nedenlere göre doğru metotların seçilmesi ve tedavi sürecinin sonunda en iyi sonuçların alınması hedeflenmelidir. Diş eti hastalıkları (periodontoloji) tedavisine yönelik klinikleri gitmeyi tercih ederek diş eti sorunlarından kurtulabilirsiniz. 

Periodontoloji Hangi Hastalıklara Bakar? 

Periodontoloji kısaca, dişleri çevreleyen dişeti ve çene kemiğinin hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisi ile ilgilenen bir diş hekimliği dalı olarak tanımlanmaktadır. Periodontoloji kapsamında ortay acıkan en önemli ve ilk belirti ise kendiliğinden veya çoğu zaman diş fırçalarken görülen diş eti kanamalarıdır. 

Dişleri çevreleyen dokular, diş etleri ve diş köklerini saran kemiklere ilişkin her türlü durumda periodontoloji bölümü tarafından gerekli muayene ve tedavinin uygulanması gerekecektir. Dişleri çevreleyen alanda meydana gelecek tüm hastalıklar bu kapsamda değerlendirilebilir. Etkili sonuçlar almak ve söz konusu hastalıklardan kurtulmak için doğru tedavi metotlarının seçilmesi gerekecektir. 

Periodontoloji Tedavileri Nelerdir? 

Periodontoloji tedavileri kapsamında birçok farklı işlem yapılmaktadır. Ortaya çıkan rahatsızlığın türüne göre tedavi yöntemlerinin seçilmesi gerekecektir. Diş eti tedavileri kapsamında uygulanan başlıca tedaviler ise şöyle özetlenebilir:

• Cerrahi olmayan periodantal tedaviler 
• Subgingival Küretaj
• Gingivektomi ve Gingivoplasti
• Flep Operasyonu vb. 

Cerrahi ve cerrahi olmayan birçok tedavi metodu bu kapsamda periodontoloji bölümü tarafından uygulanabilir. Diş etinde oluşacak tüm sorunlara yönelik gelişen diş hekimliği teknolojileri sayesinde kısa zamanda etkili sonuçlar alınması sağlanmaktadır. Günümüzde yaygın olarak görülen diş eti problemlerinin birçok sebebi olabilir. Bu nedenle tedavilerin doğru neden belirlenerek sorunun kaynağına yönelik yapılması gerekebilir. Diş eti hastalıkları (periodontoloji) tedavileriyle hastaların diş eti sorunlarından kurtulmaları sağlanmaktadır. 

Periodontoloji Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti hastalıkları tedavisi için farklı birçok metot uygulanmaktadır. Cerrahi işlemler uygulanabileceği gibi diğer yöntemler de tercih edilebilir. Erken dönemde çoğu zaman cerrahi olmayan yaklaşımlar ile hastaların tedavi edilmesi öngörülmektedir. Başlangıç aşamasında ise diş ve kök yüzeyi temizlikleri yapılmaktadır. Ayrıca hijyen ve bakım rutinleri gözden geçirilmektedir. 

Cerrahi periodontal tedavilerde ilerlemiş haldeki rahatsızlıklar için işlem yapılır. Bu aşmada diş taşları temizlendikten sonra periodontal cepler ortadan kaldırılmaktadır. Düzgün bir kök yüzeyi sağlanmaktadır. Tercih edilecek tedavi yöntemine göre tedavi süreci ve planlaması da farklılık gösterecektir. Bu nedenle uzman bir hekime danışılması son derece önemlidir. 

Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir? 

Diş eti hastalıkları belirtileri ortaya çıktığı ilk andan itibaren en kısa sürede kliniğimizi ziyaret etmeniz önerilmektedir. Yaşam kalitesinde ciddi bir düşüşe neden olacağı ve tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için mutlaka diş eti hastalıkları belirtilerinin görülmesi halinde uzman desteğine ihtiyaç duyulur. 

Diş eti iltihabı belirtileri arasında yaygın olarak şu unsurlar yer almaktadır:

• Diş etinde hassasiyet,
• Kızarıklık,
• Fırçalarken veya normal zamanda diş eti kanamaları,
• Şişlikler,
• Diş eti çekilmesi,
• Sıcak ve soğuk hassasiyetleri,
• Konuşma ve çiğneme sırasında ağrı vb. 

Diş hekimliği alanında en çok ihtiyaç duyulan diş eti hastalıları (periodontoloji) tedavilerinde de kliniğimizi güvenle tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.