Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Beyazlatma

19-01-2023 00:26
Diş Beyazlatma
 Diş Beyazlatma

Kalıcı diş beyazlatma uygulamaları sayesinde günümüzde birçok kişi çok daha sağlıklı bir diş görünüme sahip olabiliyor. Diş hekimliği alanında öne çıkan uygulamalar arasında yer alan diş beyazlatma işlemleri için farklı birçok yöntem tercih edilmektedir. Bu yöntemler arasında ev tipi ve ofis tipi beyazlatma, diğer adıyla bleaching yöntemleri yer almaktadır. 

Bleaching, diş mineleri üzerindeki farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan renklenmeleri birkaç ton açmaya yarayan bir yöntemdir. Oldukça güvenli ve faydalı bir diş beyazlatma yöntemi olarak farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Zaman içinde ağız ve diş bakım rutinlerinin aksatılması veya muhtelif bir takım nedenlere dişlerin rengini kaybetmesin neden olabilir. Bu kapsamda diş beyazlatma uygulamalarına başvurulması gerekecektir. 

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Evde diş beyazlatma işlemleri için doğal yöntemleri tercih etmeden önce mutlaka bir uzman diş hekime danışılması gerekecektir. Faydalı olduğu zannedilen birçok yöntem temelde dişinize zarar vereceği için çok sık uygulanmamalıdır. Profesyonel olarak bleaching yönteminde ise hastaların iki farklı seçenekten yararlanması sağlanmaktadır. 

Diş beyazlatma işlemleri ev tipi ve ofis tipi olarak iki grupta incelenir. Her iki beyazlatma yönteminde de ilk olarak kişinin ağız içi muayenesi yapılmaktadır. Hastaların genel sağlık durumunda beyazlatma işlemine engel bir durum söz konusu olması halinde farklı tedavilere başvurulması gerekecektir. Diş beyazlatmada hangi yöntem tercih edilecekse uygulama şekilleri de ona göre değişecektir. 

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? 

Diş beyazlatma yöntemleri iki başlık altında incelenmektedir. Ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma olarak sınıflandırılan bu iki yöntem genel kontrollere ve hasta taleplerine göre uygulanabilir. Çok daha sağlıklı ve güzel diş rengine sahip olmak için klinik uygulamalarına başlanmalıdır. En çok tercih edilen diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri ise şöyledir:

• Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home Bleaching): Yaygın olarak tercih edilen diş beyazlatma yöntemidir. Bu yöntemde dişleri ölçüleri alındıktan sonra ince, şeffaf ve dişleri tam olarak saran plaklar hazırlanır. Hasta bu plakları hekim tavsiyesine göre yeterli miktarda jel uygulayarak dişlerin üzerine oturtur. Yaklaşık 5 -7 saat arasında bekledikten sonra silinir. Evde hastaların kendileri tarafından uygulanabildiği için ev tipi beyazlatma olarak tanımlanmaktadır. 
• Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Office Bleaching): Klinikte uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Işık kaynağı olarak lazer ve etkili diğer yöntemler kullanılarak doktor tercihine göre beyazlatma işlemleri yapılır. 

Hangi diş beyazlatma yönteminin tercih edileceğine hekim tarafından karar verilmelidir. Dişleri beyazlatılmak istenen kişiler işlem öncesinde ön hazırlık sürecine geçmelidir. Gerekli durumlarda klinik ortamda dişler için çeşitli profesyonel temizleme işlemlerin başvurulabilir. Diş beyazlatma tedavilerinde başarılı sonuçlar almak için klinik olanakları son derece önemlidir. Kliniğimizi ziyaret ederek en iyi diş beyazlatma yöntemleri ile çok daha estetik bir diş rengine sahip olmanız sağlanmaktadır.  

Diş Beyazlatma İşlemi Kimler İçin Uygundur? 

Jel ile diş beyazlatma işlemleri başta olmak üzere tüm beyazlatma yöntemleri ağız ve diş gelişimini tamamlamış her bireye uygulanabilmektedir. Çoğu zaman orta yaş bireylerde diş beyazlatma yöntemlerine sık başvurulduğu görülmektedir. Diş hekimliği açısından önemli bir yere sahip olan bleachingyöntemlerinde etkili sonuçlar alınması sayesinde yaygın olarak tercih edilmektedir. 

Klinikte diş beyazlatma tedavilerinden yararlanmak isteyenler kısa sürede işlemin tamamlanması sayesinde çok sık bu yöntemleri tercih etmektedir. Klinikte yapılacak işlemlerde ortalama olarak 60 – 90 dakika arasında bir sürede tedavi uygulanmaktadır. Diş beyazlatma yöntemleri seçilirken hastaların genel sağlık durumlarına bakılmalı ve en uygun yöntemlerin seçilmesi gerekecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.