Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

08-01-2023 23:52
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, diş ve çene cerrahisi hastanesi olarak faaliyet gösteren sağlık merkezleri birçok farklı tür rahatsızlığın tedavisini gerçekleştirmektedir. Ağız içinde yer alan yumuşak dokular ve diş, çene ve çene eklemelerini kapsayan tüm hastalıkların tanı ve cerrahi işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlanmaktadır. Ayrıca ortognatik cerrahi olarak da bilinen çene cerrahisi, sadece ortodonti aracılığıyla çözülemeyen problemlerin tedavisinde de önemli bir yere sahiptir. 

Bireylerin yaşam kalitesinde ciddi bir düşüşe neden olan ağız, diş ve çene rahatsızlıklarının tümünde cerrahi yöntemlere başvurulması gerekebilir. Hastaların genel sağlık durumu dikkate alınarak ve hastaların şikayetlerine göre uygun tedavi yöntemlerinin belirlemesi gerekecektir. Ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında hastaların ihtiyaç duyacakları birçok konuda klinikleri ziyarete ederek tüm bu tip rahatsızlıklara yönelik uzman tedavi yöntemlerinden yararlanmaları mümkündür. 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir?

Ağız, diş ve çene tedavisi kapsamında gerekli tedavi yöntemlerini uygulayan diş hekimliği branşlarından biri olan ağız, diş ve çene cerrahisi, tüm yaş gruplarındaki bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerinde sert veya yumuşak dokuların hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının düzeltilmesine yönelik sağlık uygulamaları gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda birçok farklı tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Dişlerin normal veya cerrahi çekimlerinden gömülü diş çekimlerine, implant uygulamalarından preprotetik cerrahi operasyonlara kadar birçok seçenek bu kapsamda yer almaktadır. 

Ağız içindeki yumuşak dokular (dil, dudak, yanak vb.) işe diş, çene ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığına yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Bu rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi için gerekli cerrahi müdahalelerin neler olduğu belirlenerek uygulanmaktadır. Rahatsızlığın türüne göre hastalara uygun olarak doğru cerrahi tedavinin seçilmesi gerekecektir. Ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında lokal anestezi, bilinçli sedasyon ve genel anestezi uygulanarak tedaviler yapılabilir. 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Neye Bakar?

En iyi ağız, diş ve çene cerrahisi uygulamaları ile hastaların birçok farklı rahatsızlıktan kurtulmaları sağlanmaktadır. Oral ve maksillofasiyal cerrahi olarak da adlandırılan bu bölüm, yüz, çene ve ağızla ilgili hastalıklara karşı cerrahi uygulamalara başvurmaktadır. Genel olarak ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında verilen sağlık hizmetlerinden bazıları şunladır:

·        20’lik dişlerle ilgili problemlerin giderilmesi.

·        Gömülü dişlerin çekilmesi,

·        Normal dişlerin cerrahi veya cerrahi olmayan yöntemlerle çekilmesi.

·        Diş kayıplarına yönelik implant tedavilerinin uygulanması. 

·        Isırma, yutma ve çiğneme gibi aktivitelerin kolaylaştırılmasına yönelik uygulamaların yapılması. 

·        Yarık damak, dudak gibi yüzü içeren bir yaralanma ya da doğuştan gelen durumların düzeltilmesi. 

·        Temporomandibuler eklem ile beraber çene kemiği kırıklarına yönelik cerrahi işlemlerin yapılması vb. 

Günümüzde diş hekimliği kapsamında önemli bir yere sahip olan ağız, diş ve çene cerrahisi uygulamalarına yönelik birçok farklı işlem yapılmaktadır. Bu kapsamda tercih edilecek tedavilerin hastalara uygun olması ve en doğru yöntemin seçilmesi şarttır. 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hangi Tedavileri Uygular?

Ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı uzmanları tarafından hastaların gündelik yaşamda çok daha sağlıklı bir şekilde yeme, içme, konuşma ve çiğneme gibi fonksiyonları yerine getirmeleri sağlanmaktadır. Bu kapsamda birçok farklı tedavi yöntemi uygulanır.

Ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında uygulanan başlıca tedaviler şunlardır:

·        İmplant uygulamaları,

·        Diş çekimi,

·        Sinüs llifting,

·        Genioplasti,

·        Maksiller osteotomi,

·        Madibuler osteotomi,

·        Artrosentez,

·        Açık eklem cerrahisi,

·        Kist – tümör rezeksiyonları vb. 

Sağlıklı bir yaşamın temel unsuru olan ağız ve diş sağlığına yönelik, ağız, diş ve çene cerrahisi tedavileri ile hastaların yaşam kalitesi artırılmaktadır. Kliniğimizi ziyaret ederek tüm bu rahatsızlıklara karşı uygun tedavi hizmetlerini alabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.