İmplantoloji kısaca; diş hekimliği başta olmak üzere ortopedi, oftalmoloji gibi alanlarda kullanılan implantların uygulama yöntemlerini kapsayan bir disiplindir. Diş hekimliğinde sık rastladığımız implant tedavileri ise temelde eksik dişlerin köküne vida benzeri unsurlar yerleştirilerek yapılan bir tedavidir. Yapay diş kökünün üzerine sonrasında diş protezi de eklenerek eksik dişlerin tamamlanması sağlanabilir. İmplant tedavisi (implantoloji) uygulamaları kapsamında farklı tür materyaller kullanılmaktadır.
İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant Tedavisi ile hastaların eksik dişlerinin tamamlanması temel hedeftir. Eksik dişlerin köküne yerleştirilen titanyumdan yapılan vida benzeri implantların üzerine daha sonra protez diş gelerek hastaların diş fonksiyonlarını yerine getirmeleri sağlanmaktadır. İmplantlar temelde yapay bir diş kökü olarak tanımlanabilir. Bu yapay diş kökünün türüne ve hastaların genel durumlarına göre farklı yöntemler uygulanabilmektedir.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant yaptıranlar tarafından görülen pek çok fayda zaman içinde diş hekimliğinde implant tedavilerine olan ilgiyi ve ihtiyacı artırmıştır. İmplantların diş köküne yerleştirilmesinin ardından belirli bir süre çene kemiği ile kaynaşması beklenmelidir.
Hastaların genel sağlık durumu ve uzman diş hekimi tarafından karar verilecek tedavi yöntemi göre uygulama şekli de değişebilir. Genel hatlarıyla implant tedavileri şu aşamalardan oluşmaktadır:
- Diş kökü yerine kullanılacak implant tedavisi, çene yapısı ve diğer koşulları uygun hastalar için özel bir matkap ile dişin oyulmasıyla başlar.
- Oyuk içine implant yerleştirilir.
- Diş etinin kesi bölgesiyle implantın üzeri örülür.
- Bölgeye dikiş uygulanır.
- Çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle kaynaşması için bir süre beklenir.
İmplantın çene kemiği ile uyum göstermesinin ardından protez işlemlerine geçilmektedir. Bu kapsamda tercih edilen implant sayısı, implant türü ve diğer birçok değişken tedavi sürecinin farklılık göstermesine neden olacaktır.
İmplant Tedavisi Kaç Seansta Yapılır?
Bütün dişleri implant yaptırmak veya sadece tek bir eksik diş yerine implant tedavilerine başvurmak zorunda kalanlar için birkaç aylık tedavi süreci ortaya çıkacaktır. Diş kökü olarak yerleştirilen implantlar ortalama olarak 2 ila 6 ay arasında bir uyum sürecine sahiptir. Bu süreçte herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde protez işlemlerine geçilir.
Her ne kadar implant yerleştirme işlemleri kısa süre içinde gerçekleştirilse de tedavi süreci uzun bir zamana yayılacaktır. İmplant tedavisi (implantoloji) uygulamaları kapsamında her zaman başarılı sonuçlar almak ve kısa sürede tedavi işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak için kliniğimizden profesyonel yardım alabilirsiniz.
İmplant Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?
İmplant tedavisi ömrü oldukça uzundur. Hastaların genel sağlık durumu ve ağız – diş bakımına gösterilen hassasiyet gibi temel birçok unsur implant ömrünü de etkileyebilir. Genelde ömür boyu kullanılabilen implantlar zorunlu halle gerekmedikçe yenilemeyecektir. İmplant üretiminde tercih edilen kaliteli ve dayanıklı malzemeler sayesinde uzun ömürlü bir tedavi yöntemi olarak değerlendirilmektedir.
İmplant Tedavisi (İmplantoloji) Avantajları Nelerdir?
İmplant tedavisinin avantajları birçok farklı açıdan değerlendirilebilir. Özellikle güçlü implantlar sizin diş kökünüz yerine geçeceği için uygulanacak protezlerle de çok daha sağlam ve güçlü dişlere sahip olmak mümkün hale gelecektir. İmplant tedavilerinin başlıca avantajları şöyledir:
- Güçlü ve sağlıklı bir diş görünümü sunar.
- Akıcı konuşma ve estetik görünüş sunar.
- Uzun ömürlüdür.
- Akıcı – düzgün konuşmaya yardımcı olur.
Kliniğimizin implant tedavilerini tercih ederek son derece güçlü ve sağlıklı diş köklerine ve dişlere sahip olabilirsiniz. İmplant tedavisi (implantoloji) uygulamaları kapsamında birçok farklı yöntem tercih edilebilmektedir. Tedavi yöntemleri hastaların genel sağlık durumlarına ve ihtiyaçlarına göre belirlenecektir. Her yönüyle implant tedavileri diş hekimliği açısından son derece önemli ve avantajlı tedaviler arasında yer almaktadır.